HTML

Legendák nyomában

Általam kedvelt legendákról, paranormális eseményekről.
Amikről írtam/írni fogok (nem teljes a lista)

# Atlantisz

# Az árvízi hajósok

# A barbadosi mozgó koporsók

# A belmez-i arcok

# Bermuda-háromszög

# A hexham-i fejek átka

# Elátkozott festmények

#A Síró Asszony

# A feketeszeműek

# A fekete ruhás emberek

# Gonosz házak

# A kastély szörnyetege

# Lények az éjszakában

#Megmagyarázhatatlan eltűnések

# Aki nagyokat ugrott

# Spontán emberi égés

# Tizenkét ördögi kör

# Vámpírok

# Zümmögő vidékek

Akiket érdemes megnézni:

#Gyűlölt Ellenségeink

#Konspirációs Teóriák

Utolsó kommentek

 • Niki Pécsi: Remek az oldal , imádom (2018.10.03. 18:03) Vámpírfotó
 • Syracuse: A Great Eastern-es linkre kattintva: "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..." (2016.11.21. 01:09) Megmagyarázhatatlan eltűnések II. rész
 • josé73: Azt olvastam erről az esetről a netextra.hu-n, hogy másik sírboltba helyezték ... (2015.11.26. 10:00) Mozgó koporsók Barbadoson
 • Dreamerwitch: Rendkívül érdekes az emberi természet! A lányok reakciója egy véglet a félelem... (2014.03.31. 22:26) A vámpírok - első rész
 • kmj: Igen vámpírok vagy farkasemberek voltak valószínűleg, akik láthatatlanná tetté... (2013.08.16. 18:05) A fekete szemű emberek - frissítve
 • Collie: Sziasztok! Tegnap este történt velem valami, amit meg szeretnék osztani velete... (2013.08.08. 11:43) A fekete szemű emberek - frissítve
 • amanojaku: csak egy kérdés: a ciribuszérdekességek is a te oldalad? (2013.08.07. 17:18)
 • szilgyi: Ideje lenne újra feldobni valamit ezen ügyekben. (2013.07.27. 15:59) A vámpírok - második rész
 • amanojaku: gyűjthetnél az internetes, videojátékos legendákról, mítoszokról (gyilkos yout... (2013.07.01. 11:19)
 • maszatlany: Marhajó cikkeket írsz, ma találtam az oldalt, de már vagy két órája nem bírok ... (2013.06.16. 12:29) A vámpírok - második rész
 • Utolsó 20

A Hexham-i fejek átka

Forestdream 2010.04.03. 21:09

Erre a történetre még emlékezhetnek néhányan, akik annak idején kezükbe kaphatták a három nagy, rejtélyekkel foglalkozó könyvek egyikét. Sajnos már nem emlékszem a pontos címükre. Puhafedelű, A/3-as könyvek voltak, tele mindenféle finomsággal, mint a Loch Ness-i szörny, a Bermuda-háromszög, kísértetfotók... és a Hexham-i fejek átka. Úgy kaptam kölcsön őket egy ismerőstöl (tizenkét éves voltam), ki is olvastam őket, és onnantól kezdve minden sarokban szellemeket láttam.

1972 februárjában A 11 és 9 éves Ronson fiúk northumberlandi házuk udvarán ásogattak. Tevékenységük során két kis kőfejet fordítottak ki a talajból.

A fejek nagyjából teniszlabda nagyságúak voltak, durván faragott arcvonásokkal. Méretük ellenére meglepően nehezek voltak. Az egyik fej nagyjából férfivonásokkal rendelkezett, ő a (nem túl egyedi) 'Fiú' nevet kapta, míg a másikat, a női vonásokkal rendelkezőt (ugyancsak nem túl eredeti és meglepő módon) 'Lány'-nak keresztelték. 'Lány'-ban egyértelműen volt valami boszorkányszerű: hegyes orra és mélyen ülő szemgödre ijesztővé tették. A fejek egyébként meglehetősen elnagyoltan voltak kidolgozva: szemük-szájuk helye gyakorlatilag csak ki volt mélyítve.

A fiúk a házba vitték szerzeményeiket, és innentől kezdve furcsa jelenségek történtek az amúgy békés családi otthonban. A fejek valahogy sosem abban a helyzetben voltak, ahogyan előzőleg otthagyták őket, a háztartási eszközök pedig rendre elromlottak. Egy alkalommal a fiúk kishúga arra ébredt, hogy ágya mellett a padló teli van törött üvegcseréppel. Végül azonban a legrémítőbb esemény mégsem az ő házukban történt, hanem a szomszédban.

Pár nappal a fejek felfedezése után a szomszédban élő édesanya, Ellen Dodd egy este nyűgös kislányát dajkálta, akinek a foga fájt. Ő is, és kislánya is olyasmit láttak belépni a szobába, ami nagyjából 'félig emberszerű, félig állat' teremtményre emlékeztetett. Sikoltozásukra berohant az édesapa, de a teremtmény eddigre már eltűnt. Hallották a lépései zaját, és a hangok egyértelműen arra utaltak, hogy felegyenesedve, két lábon haladt lefelé a lépcsőn.

Az apa lerohant a lépcsőn, és a hátsó ajtót nyitva találta, mintha a különös teremtmény arra távozott volna.

Nem sokkal ezután egy, a kelta történelemmel foglalkozó professzornő (Dr. Anne Ross) vette magához a fejeket. Több könyvet is publikált már, és a fejeket érdekes alanynak vélte. Több ilyen kőfej is volt a gyűjteményében, ennélfogva biztos volt benne, hogy a fejek kelta eredetűek és kb. 1800 évesek.

Dr. Ross Southamptonban élt, kb. 70 km-re Hexham-tól. Nem tudott a különös dolgokról, amit a kövek addigi tulajdonosai illetve szomszédjaik átéltek. Egyszerűen betette a két kőfejet a gyűjteményébe, a többi közé. Pár éjszakával később azonban ő is láthatta a farkasember-szerű lényt.

Békésen aludt, amikor arra riadt, hogy hideg van, és megmagyarázhatatlan félelmet érzett. Amikor feltekintett, egy félig ember, félig állatszerű lényt látott a szobája ajtajában:

A történteket a következőképpen írja le:

'Nagyjából hat láb magas volt, enyhén meghajlott. Feketének tűnt a fehér ajtó előtt, és félig ember, félig állat alakja volt. Azt mondanám, a felsőteste farkasé volt, míg az alsó teste emberi. Nagyon sötét, szinte fekete szőr fedte. Kiment az ajtón, ekkor teljesen tisztán láttam, majdeltűnt. Valamiért késztetést éreztem, hogy utánarohanjak, holott ilyet magamtól nem tettem volna. Mégis úgy éreztem, követnem kell. Felkeltem az ágyból és futottam. Hallottam, ahogy lefelé tart a lépcsőkön, majd eltűnt a ház hátsó ajtaja felé.'

Dr. Ross egyszerűen rossz álomnak minősítette a tapasztaltakat, és nem is törődött vele többet, amíg egy nap ő és férje, Richard Feacham régész arra érkeztek haza, hogy Berenice nevű lányuk magánkívül van.

A tinédzser Berenice délután négy órakor tért haza az üres házba. Amikor kinyitotta a bejárati ajtót, egy félig ember-félig farkas-szerű lényt látott maga felé szökellni. A lény a lépcsőkön tartott lefelé, majd átvetette magát a korláton, és puhán dobbanó léptekkel ért talajt.

Ezek után a professzornő és családja több alkalommal is látták a ház körül a magas, fekete, farkasszerű alakot.

Nagyjából ilyen lényt láttak a szemtanúk. A kép Damien Twardoch 'Crudity' alkotása, címe: Full Moon

A lény kedvelt megjelenési helye a lépcső volt, ahol gyakran látták-hallották, amint átugrik a korláton, puhán dobbanó léptekkel érkezik a hallba, és elrohan. Az ajtók maguktól nyíltak, minden ok nélkül. Dr. Ross úgy érezte, 'valami gonosz' van a házban, és inkább elajándékozta az egész kőfej-gyűjteményét, köztük a Hexham-ban talált kettővel.

A következő tulajdonos egy gyűjtő volt. Ő ugyan nem látta a farkasember-szerű lényt, azonban ő is határozottan állította, hogy valami gonosz jelenlétét érezte a közelükben, és ez főleg a boszorkány-vonásokkal rendelkező 'Lány'-ból áradt. A fejek ezután megmagyarázhatatlan módon eltűntek, hollétükről a mai napig sem tudni semmit.

A legrejtélyesebb a fejekben azonban a keletkezésükre adott magyarázat. Amikor a northumberlandi otthon előző tulajdonosa értesült a fejekről, azt állította, hogy azokat tulajdonképpen ő készítette a gyermekei számára, még 1956-ban, hogy ezzel szemléltesse nekik, mi a munkája.

A fejek később elvesztek a kertben. Ez tehát azt jelentette, hogy a fejek nemhogy kelta eredetűek, de még 1800 évesek sem voltak.

A fejekről egyébként készült kormeghatározás a southamptoni és a Newcastle-i egyetemeken, azonban a tesztek eredménye időközben ugyanúgy eltűnt, ahogy a titokzatos fejek maguk...

A kőfejek, amiket a ház előző tulajdonosa alkotott, állítását bizonyítandó: hogy a talált fejeket valóban ő faragta 1956-ban. Engem meggyőzött. Elég randa mind a négy.

Címkék: átok fej farkasember hexham

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legendaknyomaban.blog.hu/api/trackback/id/tr301892696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.04.14. 22:47:44

Beteg volt ez a faszi, ha ilyenekkel ijesztgette szerencsétlen gyerekeit. Aztán lehet, hogy Angliában ez nem is számít csúnyának. :)

Forestdream 2010.04.15. 15:51:35

@Gudea enszi:

Az angol humort figyelembe véve, ez szerintem ott még a 'vicces' kategóriába tartozik.

Köszönöm a kommentet :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.04.15. 17:45:58

Ez a rohadt szőrös dög tegnap este itt állt a szoba előtt, a csukott ajtóm másik oldalán, még hozzá is ért, és az ajtó megzörrent. Szerencsére nem jött be. Lehet, nem ártana körülnéznem a szomszéd vitrinjében, hogy miféle fura köveket tárol ott nagy titokban.

Forestdream 2010.04.15. 18:18:25

@Gudea enszi:

Nálam az ablak zörög kísértetiesen, de semmi gond, csak a szomszéd macskái élnek házaséletet, és az asszony nem akarja, amit a férfi nagyon. Én speciel nagyon vigadok rajta :)

Flower122 2010.11.21. 12:27:48

Gondolkoztatok, mi lett volna, ha bemegy az a "vérfarkas" vagy "farkas ember"? Szerintem ebből születtek azok a rémisztő farkasos sztorik egy része.....
Erre nem árt jobban rákeresnem.... :)

Flower122 2010.11.21. 12:30:25

@Gudea enszi:
Lehet hogy kéne xD
Honnan tudod, hogy az volt az ajtó túloldalán, amikor be volt csukva?
Érdekes ez....az emberek többsége nem foglalkozik ezzel...van bennem egy vágy, ami arra késztet, ezzel foglalkozzak, olvassak, még, és ,még és még......

Forestdream 2010.12.15. 23:12:47

@Flower122:

Tényleg érdemes lesz folytatnom a blogot, látom :D

Bicikliző medve 2011.04.04. 14:14:52

Az a konyv az elejen amit emlitettel, nekem megvolA vilag legnayobb ufo jelensegei vagy valami hasonlo cime volt. Bar volt belole tobb resz is, nekem csak az ufos volt meg.

Forestdream 2011.04.08. 19:12:07

@ċsirke72:

Nem. Azok kis alakú könyvek, amikre te gondolsz. Ezek nagyméretűek voltak, és nemcsak egy témát foglaltak össze, hanem többet is. "Amire nincs magyarázat", és ilyenek.

0Hanga 2011.06.01. 15:01:02

Nálunk is megvolt a könytárban az könyv amiben benne volt ez, és én ezt tartottam az egyik legfélelmetesebbnek. 10 éve körül voltam akkor. Meg még amitöl paráztam az a spontán égéses volt, ott az lábvég most is itt van a szemem elött. :)

amanojaku 2011.08.19. 22:24:50

mi volt a könyv címe? nekem van olyan könyvem, hogy:
misztikus történetek gyűjteménye(magasabb az a/4-nél, de keskenyebb is annál, vastag, keménykötésű)

megoldatlan/megmagyarázhatatlan(a/4 magasság, picit szélesebb, puhakötés)
természetfeletti jelenségek atlasza: négyzetalakú, puhakötésű, picivel nagyobb, mint az A/4.

valamelyikben benne volt, de nemtom, meikben